FLORBOL SPORUNUN TARİHİ

 

FLORBOL SPORUNUN TARİHİ

Bazı araştırmalar sporun ana kaynağının İsveç olduğunu söylemektedirler. Temel kanı ise florbolun temellerinin Amerika-Minneapolis’te bir firmanın 1958 yılında Cosom markası adı altında çocukların salon hokeyi oynaması için plastik sopalar üretmesine kadar dayandığı görüşüdür. Cosom Yer Hokeyi Amerika ve Kanada da oynanmıştır ve orada eğitim gören İskandinav kökenli oyuncular ülkelerine döndükleri zaman bu sporu kendi ülkelerinde oynamaya başlatmış ve yaygınlaşmasını sağlamışlardır.

Sonuçlar gösteriyor ki oyuncular bu yeni sporu sevdiler ve salonlarda Florbol oynamaya başladılar. Uluslararası olsun veya olmasın bu florbolun kendi kendine bir market-pazar testi gerçekleştirdiğini ve İsveçli sporcuların Amerikalı firmalar ile ortaklıklarının bir sonucu olarak İsveç’te ve çevre ülkelerinde pozitif olarak büyümesini gerçekleştirdiğini göstermektedir.

Florbolun başlangıcına baktığımız zaman ister okul sporu olarak istersek de sezon öncesi bir antrenman olarak kabul edebiliriz. Gelişmesi için kendine ortam bulabildiğini de görmekteyiz. Gün geçtikte bu sporun daha fazla kitleler tarafından oynanması; Florbolun sosyal gücünü bize göstermektedir.

Uluslararası Florbol Federasyonu 2 Nisan 1986 yılında İsveç, Finlandiya ve İsviçre ülkelerinin birleşmesi ile kurulmuştur. Bugün dünya üzerinde 70 ülkede Florbol Sporu oynanmaktadır. 400 bin Lisanlı oyuncusu vardır ve her yıl lisanlı oyuncu sayısı artmaktadır. Genç Erkekler ve Genç bayanlar Dünya Kupası oyunlarının yanında Üniversite Oyunlarda ve birçok özel kupalarda da Florbol Sporu yer almaktadır. Ayrıca Olimpiyat Komitesi tarafından IFF (uluslararası Florbol Federasyonu) 2011 yılında tanınmıştır.

TÜRKİYE’DE FLORBOL SPORUNUN GELİŞİMİ

Florbol’ un Türkiye’deki başlangıcı; yakın bir geçmişe dayanıyor. Türkiye’de bulunan Finlandiyalı ve İsveçli telekomünikasyon sektörü çalışanlarının 1990’ların başında Florbol oynaması ile ülkemizde bu spor tanınmaya başlamıştır.

Önceden Florbol kulüpleri, oyuncular tarafından kuruluyor ve organize ediliyordu. Günümüzde geçmişe oranla daha profesyonel ve organize hareket ediliyor; bunda da en büyük desteği Florbol Türkiye (Florbol Gençlik ve Spor Kulübü) vermektedir.

13 Eylül 2008 de Uluslararası Florbol Federasyonu (IFF) Merkez Yürütme Kurulu tarafından alınan kararla, Türkiye'yi 46’ıncı ülke olarak federasyona kabul etmiştir. Türkiye’yi Uluslararası arenada kurumumuz "Florbol Türkiye" temsil etmektedir. Florbol Türkiye lisanslı eğitmenleri ile artık kendi hakemlerini, antrenörlerini ve tüm spor karşılaşmalarında gerekli olabilecek görevlileri eğitebilecek duruma gelmiştir ve bu sayede de her geçen gün Florbol oynayanların sayısı da artmaktadır

İlk Florbol kulübü 2005 yılında İstanbul Florbol Kulübü olarak Hank Vainio ve Cem Emre Tarman önderliğinde kurulmuştur. Florbol Türkiye öncelikle okullar diyerek ve İstanbul’dan başlayarak yurt genelinde okulları ziyaret ederek imkânları ölçüsünde okulların Florbol sporuna başlamalarını sağlamıştır. O günden bu yana 80 in üzerinde değişik kurum ve kuruluş Florbol sporunu kulüp etkinliği bünyesinde başlatmış ve düzenli olarak gerçekleştirilen turnuvaların bir parçası haline gelmişlerdir.

2009 yılı itibariyle Florbol Türkiye ülke genelinde eğitim faaliyetlerine hız vermiş ve bu bağlamda ilk Florbol eğitim programını IFF in desteği ile Sabancı üniversitesinde düzenlemiştir. Bu eğitimi alan


sporcular daha sonra Florbol Sporunun yayılması için Florbol Türkiye ile birlikte çalışmalara başlamışlardır.

Florbol Türkiye devam eden yıllarda düzenli olarak eğitim ve turnuvalar düzenlemeye devam etmiştir. Düzenlenen turnuvalar ülke genelinde basın ve yayın organlarında sıkça yer almıştır. 2013 yılından itibaren okul turnuvası olarak düzenlenen organizasyon iki bölüme ayrılmış olup ilköğretim ve lise turnuvası olarak devam etmiştir.

Bu Sporun ülkemizde sürekli olarak gelişmesi ve yaygınlaşması neticesinde Okullar Florbol Şampiyonası’nın sayısı 4’e çıkarılmıştır. Liseler kategorisinde kız ve erkek takımları birbirinden ayrılmış ve 2017 yılında yapılan okul turnuvasına 28 okul başvurmuş olup Florbol Türkiye’nin organize ettiği İlkokul kız-erkek karma, ortaokul ve liseler kız-erkek kategorilerinde müsabakalar Ankara’nın Polatlı ilçesinde gerçekleştirilmiştir.

2017 yılı sonunda Üniversite Sporları Federasyonu ile yapılan görüşmeler neticesinde 2018 yılının Mayıs ayında Üniversiteler Florbol Şampiyonasına Gebze Teknik Üniversitesinin Saha Sponsorluğu ile Gebze Teknik Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin katlımı ile gerçekleştirilmiştir. 2018 yılından itibaren Turnuva sayımız 5 e çıkarılmış olup; Mayıs ayında Gebze Teknik Üniversitesinin saha sponsorluğu ile Ortaokul ve Liseler arası Türkiye Florbol Şampiyonaları düzenlenmiştir. 20 Mayıs’ta Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu’nun katkılarıyla Ankara Spor Salonunda Minkler Florbol Şenliğini düzenlenmiştir. Bugüne kadar 90’in üzerinde kurum ve okul Florbol sporunu düzenli olarak oynamakta ve yıllık ortalama olarak 15.000’den fazla kişi Florbol sporu ile tanışmaktadır. Bu kişilerden birçoğu spora büyük ilgi duymakta ve tekrar oynamayı arzu etmektedir.

HEDEFİMİZ

Florbol Türkiye ve bu spora gönül verenlerin gayretleri sayesinde ve eğitim programlarımız aracılığı ile 2018 yılı itibariyle Florbol ülkemizin birçok şehrinde yayılmaya devam etmektedir. 2019 yılı içinde Florbol Sporunun 50 İl’de yaygınlaştırma amacındayız. Temsilciliği bulunan veya Florbol takımı olan illerimiz;

İstanbul, Ankara, İzmit, Eskişehir, Bursa, Afyonkarahisar, Antalya, Denizli, İzmir, Karabük, Muğla, Elâzığ, Erzincan, Sakarya, Kayseri, Konya, Isparta, Samsun, Batman,

Florbol ’un Türkiye’deki Kronolojik Gelişimi:

v  1990 da Türkiye’de Uluslararası şirketlerde çalışanlar ve Konsolosluk çalışanları arasında oynanmaya başladı,

v  1998 de İstanbul’da şirketler bu spora olan ilgisini artırınca Florbol Sporu da düzenli olarak oynanmaya başlandı.

2004

v  Florbol Sporunun organizasyonlarını hazırlamak, oyuncularını bir çatı altında toplamak için Vedat Öndaş ve Hank Vainio önderliğinde Florbol Sporu Türkiye’de yaygınlaştırılmaya başlamıştır. IFF ile yapılan görüşmeler neticesinde uluslararası arenada Türkiye’de yapılan Florbol sporunun belirleyici temsilciliği ve açılımı olarak “Florbol Türkiye olarak tanımıştır.

2005

v  Dernek statüsünde Türkiye’nin ilk Florbol Kulübü olan İstanbul Florbol Kulübü (IFK)kurulmuştur.

2006

v  Florbol Sporunun ilk müsabakası Ankara’da; İstanbul ve Ankara’dan 5 takımın katılımıyla Çankaya Belediyesi Spor Salonunda Florbol Türkiye Şampiyonası yapılmıştır. Turnuvanın ana sponsoru “Sony-Erikson” dur.

v  Uluslararası Florbol Federasyonu (IFF) ile görüşmeler yapan Florbol Türkiye, Türkiye’yi florbolun gelişen ülkeler kapsamına aldırıp IFF tarafından da tanınmasını sağladı.

2007

v  Florbol Türkiye altyapı çalışmalarını hızlandırarak çeşitli illerde temsilcilik atayarak kulüplerin kurulmasını sağladı. İstanbul dışında kurulan ilk Florbol Kulübü Erzincan’daki Kazım Karabekir Florbol Kulübü olmuştur.

v  2007’de Florbol Türkiye FLORBOL sporunun Türkiye’deki gelişimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de yaşayan ve IFF sertifikalı / lisanlı yabancılardan; Florbol Hakemi (Toni Lindholm) ve Florbol Antrenörü (Petteri Tiainen) ile Florbol Sporu için eğitimlere başladı.

v  FLORBOL TÜRKİYE, oluşturduğu 2007 şampiyona komitesine başkan olarak Macaristan Konsolosu Bay Ferenc Blaumann’ı seçerek onun liderliğinde ve sekiz takımın katılımıyla aynı zamanda ikinci Türkiye Florbol Şampiyonasını da belirleyecek olan İstanbul Açık Florbol Turnuvasını İstanbul’da düzenledi. Pizza Max’in ana sponsorluğunda yapılan şampiyonaya Spor Aş, Nes Travel, Süpernet Şirketler Grubu ve Denk Pazarlama sponsor oldular.

2008

2008 de FLORBOL TÜRKİYE Uluslararası Florbol Federasyonu’nun Slovenya’da düzenlediği eğitimlere Florbol Antrenörü, Florbol Hakemi, Florbol Kulübü yöneticisi ve Maç sekreteryası alanında resmi eğitim verecek personel gönderdi.

v  2008 Ocak’ta FLORBOL Türkiye yeni kulüplerin kurulmasını sağladı. Bu kulüplerden Kartallar Florbol Kulübü 2008 Türkiye Florbol Şampiyonunun seçildiği İstanbul Açık Florbol Turnuvasına katıldı. Florbol Türkiye İstanbul Açık Florbol Turnuvasının %98’lik kısmını sponsorlarından sağladı. Nokia Siemens Networks’ün ana sponsorluğunda yapılan 2008 Türkiye Florbol Şampiyonasına VODAFONE, sponsor olduğu İstanbul Florbol Kulübüne adını vererek, Team Vodafone IFK olan takım Türkiye Şampiyonu oldu. Kartallar Florbol Kulübünün 4. olduğu şampiyona TRT1, TRT2, CNN TÜRK, NTV başta olmak üzere birçok ulusal yayında ana haber bülteninin spor bölümünde yayınlandı. Anadolu Ajansı üzerinden tüm Türkiye’ye duyurulan şampiyona basın da kendine ciddi yer bularak sponsorlarını sevindirdi.

v  13 Eylül 2008’de Uluslararası Florbol Federasyonu (IFF) Merkez Yürütme Kurulu tarafından alınan kararla IFF, Türkiye'yi 46’ıncı ülke olarak Uluslararası Federasyona kabul etmiştir.

2009

v  2009 da Florbol Türkiye ülke genelinde eğitim faaliyetlerine hız vererek ve bu bağlamda ilk Florbol eğitim programını IFF in desteği ile Sabancı Üniversitesinde düzenlemiştir.

v  Türkiye'yi Uluslararası arenada kurumumuz "Florbol Türkiye" temsil etmektedir. 2009 dan sonra Florbol Türkiye lisanslı eğitmenleri ile kendi hakemlerini, antrenörlerini ve tüm spor karşılaşmalarında gerekli olabilecek görevlileri eğitebilecek duruma gelmiştir.

2012

v  2012 de ilk kez Florbol Okullar Şampiyonası düzenlenmeye başlanmıştır. İlk turnuva İstanbul’da düzenlenmiş olup ve her yıl olağan etkinlik takviminde yer almaktadır.

v  2013 de Florbol Türkiye artan İlgi ve faaliyetlere istinaden Florbol Derneği olarak resmibir kimlik kazanmıştır.

v  2013 Kasım’da Abdullah Tulunay, İş Geliştirme ve Eğitim sorumlusu olarak göreve başlamış ve Ülke genelinde Eğitim Faaliyetlerinin tüm Okullarda yaygın bir spor haline dönüşmesi için Florbol Sporunun tanıtım programlarını organize etmiştir.

v  2013 den itibaren Okullar Şampiyonası İlkokul, Ortaokul ve Liseler olarak 3 kategoride yapılmaya başlanmıştır.

2014

v  2014 yılında Türkiye genelinde Florbol Eğitimi seferberliği başlatılarak, Okullarda, Üniversitelerde ve Kurumlarda Florbol tanıtım faaliyetleri başlatılmıştır.

v  01.03.2014 İNEGÖL Florbol Tanıtım ve Eğitim Semineri (İstanbul, Bursa ve İnegöl’den 14 farklı okuldan 17 öğretmen katılmıştır.)

v  Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir gibi birçok ilimiz Florbol sporu ile tanışma fırsatı bulmuş ve bu şehirlerdeki Florbol gelişimi turnuvaya da yansıyarak 18’den fazla takım İstanbul’da düzenlenen Turnuvada mücadele etmiştir.

v  2014 Haziranda Koç Topluluğu Spor Kulübü yaz okullarına Florbol branşı eklenmiştir. 

2015

 2015 de Florbol Turnuvaları İstanbul dışına çıkarak, Bursa, İnegöl’de düzenlenen turnuvaya şehir içinden ve şehir dışından birçok okul takımı katılım göstermiştir.

  Florbol Sporunun gelişimine paralel olarak, Ulusal TV yayınlarında 1 saatten fazla Florbolla ilgili haber, söyleşi ve tanıtımlar gerçekleştirilmiştir.

v  28 Kasım 2015 de 2. İNEGÖL Florbol Tanıtım ve Eğitim Semineri ( Bursa ve çevre ilçelerden 23 Öğretmen, spor lisesi ve BESYO öğrencisi katılmıştır.)

v  25 Aralık ’da Bursa Altın Nesil Okulları, 27 Aralık ’da İnegöl Fen Lisesi, 28 Aralık ’da İnegöl Hacı Sevim Yıldız Meslek Liseleri ve 29 Aralık ’da Uludağ Üniversitesi SBF BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü tanıtım etkinliği yapıldı.

2016


 2016 da devam eden tüm Florbol Eğitimleri ve tanıtımlarının yanında artık sporun daha geniş kitlelere ulaşması ve gelişmesi adına Üniversitelerde Florbol tanıtımlarına ağırlık verilmeye başlanmıştır. Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Marmara üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, ODTÜ üniversitesi ve daha birçok üniversitede Florbol tanıtımları gerçekleştirilmiştir.


 2016 da gerek ulaşılan oyuncu ve okul sayısı gerekse Ülkemizi Yurtdışında temsil etme arzusu ve Sporun profesyonellik kazanması adına Florbol Türkiye olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığına Florbol Sporunun resmiyet kazanması için başvuru yapılmıştır.

·         2016 07-08 Mayıs ’da İnegöl de 5. Florbol Türkiye Okullar Şampiyonası’na ilk defa ilkokulların da katıldığı bir şampiyona olarak Florbol tarihinde yer almıştır. Uluslararası şirketlerin destekleyici olduğu turnuvada Okul Sporları, Spor Müdürlükleri ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin de desteğini almayı başarmıştır.

·         2016 Ağustos da Florbol Gençlik ve Spor Kulübü kurulmuştur (FGSK) ve Genel Başkanı

Cem Emre Tarman seçilmiştir ve başkanlığı halen devam etmektedir.

·         29.11.2016 1. İNEGÖL Florbol Kulüpler Kupasına Muğla, Bursa ve İstanbul’dan 12 takım katılırken Florbolun “Kulüpler Kupası” adıyla İstanbul dışında yapılan ilk kulüpler kupası olarak önem kazanmıştır.

2017, 24-26 Mart Antalya Manavgat Florbol Tanıtım Etkinliği.


2017 23 Nisan Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Tanıtım Etkinliği ile Ankara ’da Çağrı Bey Anadolu Lisesinde 1. Seviye Temel Florbol Eğitim Sertifika Programı gerçekleştirilmiştir.


2017 24-27 Mayısta 6. Florbol Türkiye Okullar Şampiyonası Ankara-Polatlı’da gerçekleştirilmiştir. Bu turnuvayı özel kılan durum ise, ilk kez kız ve erkek takımlarının ayrı ayrı mücadele etmesi olmuştur. Turnuvaya katılan 28 takım bir kez daha Florbola olan ilgiyi ispatlamıştır.

v  2017 24-28 Ağustos da Avrupa’nın Prestijli Kulüpler Florbol Kupası olan “Florbol Slovakya 2017” ye Florbol Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde 24-27 Mayıs 2017’de gerçekleştirilen turnuvalarda Bursa, İnegöl; Ankara; Polatlı ve Muğla okul takımlarından seçilen oyuncular ile katılmıştır. Böylece Avrupa da ilk kez Türk Florbol Takımları mücadele etmiştir. Türkiye’nin bundan böyle uluslararası organizasyonlarda yer alacağı mesajı IFF’e verilmiştir.

v  Eskişehir ve İnegöl’den bu turnuvaya katılan 2 öğrencimiz kendi okullarında %100 Eğitim Bursu’ nu almaya hak kazanmıştır.

v  2017 Ekim ayında Antalya-Manavgat’ta IFF (Uluslararası Florbol Federasyonu) Manavgat Görsem Derneği’nin ev sahipliğinde ve Florbol Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği

1. Seviye Florbol Hakemlik/Antrenörlük kursuna 50 ye yakın katılımcı ile Grand Prestige Hotelde başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi saha ve salon kullanımlarında destekleyici olmuştur.

v  2017 28 Ekimde Bodrum’da düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Koordinasyon Toplantısında Florbol Gençlik ve Spor Kulübü (Florbol Türkiye); Florbol Sporunu İş Geliştirme Sorumlusu Abdullah Tulunay ile Ankara ili Temsilcisi Hasan Hüseyin Beter 130 Üniversiteden 210 Üniversite Yöneticisine tanıtmıştır.

v  2017 16 Kasımda Antalya Lara’da düzenlenen 15. Uluslararası Spor Kongresinde 1000 in üzerinde katılımcıya Florbol Gençlik ve Spor Kulübü (Florbol Türkiye); Florbol Sporunu tanıttı.

v  25 Kasım 2017 de Afyon Karahisar Üniversitesinde İkinci defa Florbol Eğitimi verilmiştir.

v  4 Aralık 2017 Gebze Teknik Üniversitesinde 1. Seviye Temel Florbol Eğitim Sertifika Programına 22 Katılımcı ile tamamlamıştır.

v  Florbol Gençlik ve Spor Kulübü (Florbol Türkiye) Üniversitelerdeki eğitim ve Kulüp takımları kurulması hususlarında çalışmalarına devam etmektedir.

v  2017 Kasımda Özel Olimpiyatlar Türkiye; Florbol Gençlik ve Spor Kulübü (Florbol Türkiye) ile iletişime geçerek ortaklaşa gerçekleştirilecek organizasyonlar için ilk adımlar atılmıştır.

2018

v  17 Ocak’ta Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Öğrencileri partner-öğrenci olarak Batman Özel Eğitim Uygulama merkezinden 15 özel öğrencimize Florbol Sporu tanıtılmıştır.

v  21 Şubat’ta Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin katkılarıyla Keystone Çamlıca (Kilittaşı Okulları) Öğrencileri partner-öğrenci olarak Avrasya Özel Eğitimden 10 özel öğrencimiz ile birlikte Florbol Sporu ile eğlenceli bir gün geçirmiştir.

v  03 Nisan’da Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Florbol Gençlik Spor Kulübü (FGSK) iş birliği ile TED İzmir Kolejinden partner-Öğrencilerimiz ile birlikte Ege Artı Eğitim Merkezindeki öğrencilerimize Florbol Sporumuz tanıttık.

v  21-22 Nisan’da 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenliği çerçevesinde Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Florbol Gençlik Spor Kulübü (FGSK) birliği ile Kocaeli Fuar Merkezinde Özel öğrencilerimize Florbol Sporumuzu tanıttık.

v  4 Mayıs’ta Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Florbol Gençlik Spor Kulübü (FGSK) iş birliği ile Metlife çalışanları ile Avrasya Özel Eğitim Öğrencilerimiz ile birlikte Florbol Sporumuzu Biral Spor Tesislerinde tanıttık.

v  5 Mayıs’ta 1. Üniversiteler Florbol Turnuvasını Gebze Teknik Üniversitesi’nin katkılarıyla Kocatepe Ünv ve Gebze Teknik Ünv. arasında dostluk, kardeşlik ve mücadele içinde gerçekleştirilen bu turnuvada Kocatepe Üniversitesi Birinciliği kazanmıştır.

v  12-13 Mayıs’ta Gebze Teknik Üniversitesin’ de 7. Florbol Okullar Şampiyonasını düzenlenmiştir.

o   İlk gün Küçükler(Erkekler ve Kızlar) ve Yıldızlar (Erkekler ve Kızlar) kategorilerinde mücadele ettiler. Toplamda 14 Takımın katılmıştır.

o   İkinci Gün Genç Erkekler ve Bayanlar kategorilerinde 8 takım mücadele etti.

o   20 Mayıs’ta Ankara Arena’da Minikler Florbol Şenliği düzenledik. Turnuvalarımız Şenlik havasında geçmiştir.

v  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 27 Ekim’de Kalamış Marina’da Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Kadıköy Belediyesi’nin destekleri ile özel çocuklarımızla Şenliğimizde Florbol Etkinliğimizi gerçekleştirdik.

v  Ekim 2018 de Yeşil Nesil Atölyeleri Etkinlik firması ile el sıkışan Florbol Türkiye İstanbul ilindeki birçok Koleje Florbol Sporunu etkinlikler çerçevesinde tanıtmaya başlamıştır,

v  7-9 Aralık 2018 tarihinde IFF’in davetlisi olarak Prag’da gerçekleşen Genel Kurul Toplantısına Florbol Türkiye’den Cem Tarman ve Hank Vainio katılmıştır. Ukrayna Florbol Federasyonu ile işbirliği yaparak Herkes için Florbol Programına başlamıştır.

 

2004-2018’e Genel Bakış:

·         300’den fazla Temel Florbol Eğitimi’ne katılmış, Hakem ve Antrenör

·         25 1.Seviye Antrenör ve 25 1. Seviye Hakem Sertifikaları IFF yetkilileri tarafından sahiplerini bulmuştur,

·         İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversitelerde 90’ın üzerinde Florbol Takımı bulunmaktadır,

·         24 farklı şehirde Florbol takımları mevcut ve bu sayı artmaktadır.

·         Her yıl 5 farklı kategoride Florbol Turnuvalarının yanı sıra şirketler arası turnuvalar düzenlenmesi için girişimlerine ve organizasyonlarına devam etmektedir,

·         Uluslararası geçerli Hakem ve Antrenörlük Eğitimleri hakkında IFF (Uluslararası Florbol Federasyonu) ile görüşülmüş ve Ekim 2019 yılında 1. Ve 2. Seviye Hakemlik ve Antrenörlük Eğitimlerinin planlaması yapılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar